maandag 23 mei 2011

Eetbare Bloemen


Wat een voorjaar! We hebben al vaak in de tuin kunnen eten en met dit weer is een frisse salade een zonnige begeleider van de maaltijd. Je geeft er een feestelijk accent aan door de salade te versieren met enkele eetbare bloemen. 

Niet alle bloemen komen daarvoor in aanmerking. Er zijn zelfs bloemen die ronduit giftig zijn, zoals vingerhoedskruid, lelies, de bloemen van tomaat of aardappel.

Saliebloemen
foto: Margriet van Stratum
Maar er blijven er nog genoeg over om van een eenvoudige salade een bijzonderheid te maken.
De bloemen die ik gebruik, zijn die van Oost Indische kers, de lintbloempjes van goudsbloem en de bloem van de courgette. Ook alle bloemen van keukenkruiden zoals lavendel, rozemarijn, salie, borage en bieslook. 
In het vrije veld  kijk ik uit naar vlierbloesem, madeliefjes, paardenbloemen en duizendblad. 

Er zijn er vast nog veel en veel meer. Ik hoor het graag!


Touchworld, de kruidigste site van Nederland 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie