woensdag 4 april 2012

Floriade 2012 belooft een bijzondere ervaring


Eens in de tien jaar organiseert de Nederlandse Tuinbouwraad de Floriade. Dit doen zij samen met een regio en een aantal sponsoren.
De Floriade is een internationale expositie van alles wat tuinbouw te bieden heeft.
Dit jaar wordt het evenement gehouden van 5 april t/m 7 oktober 2012 in het Noord-Limburgse Venlo.
Op een bosachtig terrein van meer dan 60 Ha bouwden (tuin)architecten uit de hele wereld prachtige tuinen en paviljoens in vijf themaparken.   Ook  is elke dag een steeds wisselend cultureel programma vol muziek, dans, theater en beeldende kunst uit de hele wereld.

Ik ga er in elk geval heen, want het is ongetwijfeld een heel bijzondere ervaring.

De vijf themaparken op de Floriade zijn:
 • Relax & Heal
  Hier maak je kennis met de natuur als heelmeester van lichaam en geest. Geneeskrachtige kruiden, theerituelen, een blotevoetenpad en een relaxte sfeer zorgen voor een bijzondere ervaring.
 • Green Engine.
  Natuur en economie kunnen heel goed samengaan. In de speciaal voor Floriade 2012 ontworpen en uiterst duurzame Villa Flora is een grootse  bloemenshow.en maak je kennis met de tuinbouw als belangrijke motor van de economie.
 • Education & Innovation.
  Wie hier rondloopt, ervaart de noodzaak om te blijven leren en innoveren. Je kunt inspiratie op doen in verschillende paviljoens, waaronder een junglekas. Hou je van kokkerellen, dan krijg je in dit park vast nieuwe ideeën.
 •  Environment
  Dit themapark is gericht op het groen in een stedelijke omgeving en bij je thuis. Ervaar hoe bloemen, planten, bomen, groenten en fruit in je directe leefomgeving je dagelijkse leven kunnen verbeteren.
 • World Show Stage
  Maak kennis met andere culturen en dompel je onder in een kleurrijke smeltkroes van kunst, cultuur en entertainment.

Ook voor kinderen is er van alles te doen en in vijf sfeervolle restaurants kun je genieten van heerlijke seizoensproducten en Limburgse streekgerechten.

Alle informatie over de Floriade in Venlo vind je op 
www.floriade.nl  

De NS heeft een goedkope aanbieding om per trein de Floriade te bezoeken. Informatie hierover vind je op 
www.spoordeelwinkel.nl

Touchworld, de kruidigste site van Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie