woensdag 25 april 2012

Schapen klonen met rondwormen

arme schaap, arme wereld
Af en toe gaan mijn nekharen recht overeind staan als ik lees wat de mensheid nu weer verzonnen heeft om hun  geldgod te plezieren.  Vooral als het planten en dieren betreft, die de meest gruwelijke experimenten moeten ondergaan zodat de voedingsindustrie zo goedkoop mogelijk kan produceren.

Wetenschappers van de Universiteit van Xinjian in China, zijn er in geslaagd een schaap te klonen met behulp van genen van een rondworm. Eind maart kwam dit wezen te wereld en kreeg de naam Peng Peng.

De gebruikte techniek is veel goedkoper dan andere kloontechnieken en is vele malen eenvoudiger toe te passen. De onderzoekers hebben de  techniek beschikbaar gesteld aan de bio-industrie, die op deze manier goedkoop vlees kan 'produceren'.

Gisteren maakte RTL nieuws er melding van en naar aanleiding daarvan wil onafhankelijk Europarlementariër Liotard dat nu haast gemaakt wordt met regelgeving op het gebied van kloonvlees. Die bestaat namelijk niet, waardoor producten van gekloonde dieren ongehinderd Europa in kunnen komen.  Samen met een meerderheid van het Europees Parlement probeert Liotard al sinds 2007 kloonwetgeving van de grond te krijgen.
Voor het klonen zijn genen
van rondwormen gebruikt

Klonen, experimenteren met dieren

Bij ‘gewoon’ kloonvlees is vooral het dierenwelzijn een probleem: meer dan 90 procent van alle kloondieren komt dood of ziek ter wereld. Ook de veiligheid van kloonvlees staat niet voor 100 procent vast. “Bij dit schaap is ook nog eens met de genen gerommeld. Naar dit soort GMO-kloonvlees is nog niet eens onderzoek gedaan,” waarschuwt Liotard. Het parlementslid spreekt van een “gruwelijk experiment met dieren”.

Klonen is geen optie

Klonen als bron voor voedsel is geen optie. Naast grote schade voor het dierenwelzijn en de veiligheid van ons voedsel verwerpt ook 61 procent van alle EU-burgers dit Frankensteinvoedsel” aldus Kartika Liotard.


bron: Persbureau Nieuwsbank


Touchworld, de kruidigste site van Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie