vrijdag 16 maart 2012

Wat eten we vandaag?

Schar is een zeevis, die zich ophoudt in de zandige bodem van de Noordzee en een deel van de Atlantische oceaan. Hij wordt ook wel de tong van de arme mens genoemd, maar dat is niet terecht vind ik. Het is niet eens familie van de tong. Wel van bot en schol, ook platvissen. Het vlees van schar is minder fijn van structuur dan van tong, maar wel erg smakelijk. Hij is het hele jaar verkrijgbaar, maar op zijn lekkerst tussen september en januari. Je kunt schar gemakkelijk een paar maanden bewaren in de diepvries.


Schar is lekker bij rijst en pasta, maar deze keer heb ik een meer traditionele maaltijd gemaakt met gekruide gebakken aardappelen en een frisse salade. Hou je niet van graten, dan kun je de visboer vragen de schar te fileren. Kies dan wel grotere exemplaren anders hou je maar weinig over.
Overigens is het de moeite waard om schar panklaar, dus met graat,  klaar te maken, dan smaakt de vis nog lekkerder! 

Zit je verlegen om een menu suggestie?  Hier vind je de volledige beschrijving van het gerecht, met alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt
Alvast Smakelijk eten!


Touchworld, de kruidigste site van Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie