Liefhebbers van de mediterrane keuken kunnen niet zonder oregano. Het is een van de belangrijkste kruiden in de Italiaanse keuken. Vooral op pizza’s is oregano onontbeerlijk. Een recept voor een lekkere pizza met vis vind je hier.
Ook tomatensaus, groenten en gegrild vlees worden gekruid met oregano. Samen met basilicum geeft het de specifieke Italiaanse toets aan een veelvoud van gerechten.
In Turkeye gebruikt 
men oregano vooral voor het kruiden van schapen- en lamsvlees. In restaurants 
tref je vaak oregano aan op tafel, samen met paprika, peper en zout. 
In de Griekse keuken 
gebruikt men oregano vooral in salades en in olijfolie met citroen als dressing 
over visgerechten. Maar ook groentegerechten met en zonder vlees worden kwistig 
met oregano gekruid. Zoals in dit gerecht: aubergines  met lamsgehakt. 
Oregano vond zijn 
weg naar Amerika na de tweede wereldoorlog, toen Amerikaanse soldaten het 
meebrachten. Het is tegenwooordig een vast bestanddeel van de pizzakruiden voor 
american pizza’s. 
In Latijns Amerika 
leerde men oregano kennen door de Spanjaarden en Portugezen, ook al liefhebbers 
van dit kruid. Daar is het, samen met chilipeper, een belangrijk bestanddeel in 
chili con carne. 
Opmerkelijk genoeg 
is oregano ook een veel gebruikt kruid in Duitsland. Daar gebruikt men het als 
smaakmaker voor verschillende worsten en staat er dan ook bekend als Wurstkraut.
Touchworld, de kruidigste site van Nederland

 
 
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Plaats hier je reactie