woensdag 22 juni 2011

Knoflook, een natuurlijk antibioticum

Knoflook is niet alleen een pittige smaakmaker in tal van gerechten,als geneeskrachtig kruid staat knoflook in de top 10 van heilzame kruiden. Kruidenkenners gebruiken al sinds jaar en dag de geneeskrachtige eigenschappen van knoflook als ondersteuning bij de genezing van infectieziekten, schimmelaandoeningen en een verlaagde weerstand. In de reguliere gezondheidszorg gebruikt men daarvoor antibiotica, niet alleen bij mensen maar ook bij dieren. In een zo grote mate dat steeds meer ziekteverwekkende organismen resistent zijn geworden voor steeds meer soorten antibiotica.
Vooral in de veehouderij wordt veel, te veel antibiotica gebruikt om ziektes bij (pluim)vee te voorkomen of te genezen. Een natuurlijk alternatief zou erg welkom zijn en dat is er: knoflook. 

sitestat


Touchworld, de kruidigste site van Nederland

2 opmerkingen:

  1. Ja, helemaal mee eens, wij gebruiken knoflook als tinctuur al jaren voor onze kippen. Helpt prima tegen verkoudheid en andere infecties.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij gebruiken het als ontwormenings kuur voor onze honden , maar het help ook tegen teken , het bloed is voor hun dan niet meer aantrekkelijk .

    ik ga het van af nu ook gebruiken tegen ziektes .

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier je reactie