Bouquet garni is een Franse keukenterm voor een bosje kruiden dat je
samenbindt met een katoenen draad. Het wordt gebruikt als smaakmaker van
talloze recepten, maar vooral als verrijking van soepen en sauzen.
In feite maak je een aftreksel van kruiden door bij het begin van de kook- of stooftijd het bouquet garni in het te maken gerecht te hangen. Het bindtouwtje moet wel zo lang zijn dat het over de rand van de pan hangt. Zo kun je het later gemakkelijk verwijderen.
De ingrediƫnten kunnen verschillen.
In elk geval hoort tijm en laurier in een bouquet garni. Daarnaast gebruikt men
vaak het groen van prei, peterselie en bonenkruid.
Al naar gelang je gerecht kun je eindeloos variƫren, bv met salie, rozemarijn, een knoflookteentje, lavas of een steel bleekselderij.
Al naar gelang je gerecht kun je eindeloos variƫren, bv met salie, rozemarijn, een knoflookteentje, lavas of een steel bleekselderij.
Succes!
Touchworld, de kruidigste site van Nederland
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Plaats hier je reactie