dinsdag 14 februari 2012

Lente in de lucht


Vorige week was er nog een dikke kans op een Elfsteden tocht en vandaag hoorde ik de eerste lenteroep van vogeltjes in de tuin. Zo snel kan dat gaan in februari, de laatste maand van de winter. 
Alle sneeuw is verdwenen en de tuin ziet er nu op zijn lelijkst uit. Tijd om alles weer eens grondig aan te pakken. Toch is het beter om nog even te wachten tot de feestdag van  Mathijs op 24 februari voorbij is. In de volksweerkunde breekt deze heilige  het ijs voorgoed en kan de lente echt beginnen. 


In de tuin is er dan veel werk met opruimen en de grond klaarmaken voor het nieuwe seizoen. De plannen die je deze winter hebt gemaakt kun je nu in daden omzetten om van de zomer heerlijk te genieten van het buitenleven.
Met planten kun je beter nog wat wachten, want het kan nog aardig hard vriezen 's nachts!


Binnen is het al wel een drukte van belang in mijn “kraamkamer”, de vensterbank. In de winter heb ik kartonnen eierdozen opgespaard en daarin ontkiemen nu de eerste zaadjes van kruiden en sierbloemen.

Als de zaailingen vier blaadjes hebben, plant ik ze met bakje en al in een groter potje. Tot ze sterk genoeg zijn om in het late voorjaar buiten op hun plekje te zetten.


Touchworld, de kruidigste site van Nederland
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie