donderdag 26 januari 2012

Kruiden bieden weerstand


In deze tijd van het jaar kunnen we versterking van onze natuurlijke weerstand goed gebruiken. Kruiden kunnen je daarbij een goede dienst bewijzen. Het mooiste is, dat veel kruiden die een gunstige invloed hebben op onze weerstand, ook lekker zijn in allerlei gerechten. Je slaat dus twee vliegen in een klap! 
Knoflook, Tijm en Peterselie zijn voorbeelden van keukenkruiden met weerstandsverhogende eigenschappen.

Peterselie
Op de website staan een aantal gerechten waarin deze kruiden een hoofdrol spelen. Probeer maar eens Aillée, een versterkende knoflooksoep uit de Provence of een lekkere, vegetarische, peterseliesoep.
Laat je fantasie de vrije loop en al genietend van een goede maaltijd vaart je weerstand er wel bij. Heb je zelf een recept waarin deze kruiden een hoofdrol spelen? Je reacties zijn van harte welkom! 

Naast kruiden in de keuken, heeft ook de huisapotheek ijzers in het vuur als het om onze weerstand gaat. Vlierbloesemthee bijvoorbeeld, is een versterkende drank in dit seizoen en een maceraat van zonnehoed (Echinacea purpurea) werkt eveneens gunstig op onze natuurlijke weerstand.

Daarnaast is een extra opname van vitamine C ook nuttig in deze tijd. 
Witlof, paprika, broccoli en rode kool zijn een bron van deze onontbeerlijke vitamine.
 
mist over de polder
Tenslotte zijn er dan nog de weersomstandigheden die ons verleiden om zoveel mogelijk binnen te blijven. Het is natuurlijk weinig zinvol om bij veel wind, mist en regen de deur uit te gaan. 
Maar er zijn ook volop dagen dat de weergoden ons beter gezind zijn.
Maak daar gebruik van!
Een wandeling, toch maar op de fiets ergens heen; je lichaam heeft dat beetje (buiten)daglicht broodnodig. 

www.touchworld.nl, de kruidigste site van Nederland 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier je reactie