In 
deze tijd van het jaar kunnen we versterking van onze natuurlijke weerstand goed 
gebruiken. Kruiden kunnen je daarbij een goede dienst bewijzen. Het mooiste is, 
dat veel kruiden die een gunstige invloed hebben op onze weerstand, ook lekker 
zijn in allerlei gerechten. Je slaat dus twee vliegen in een klap! 
Knoflook, 
Tijm 
en Peterselie 
zijn voorbeelden van keukenkruiden met weerstandsverhogende 
eigenschappen.
|  | 
| Peterselie | 
Op de website staan een aantal gerechten waarin 
deze kruiden een hoofdrol spelen. Probeer maar eens Aillée, 
een versterkende knoflooksoep uit de Provence of een lekkere, vegetarische, peterseliesoep.
Laat je fantasie de vrije loop en al genietend van 
een goede maaltijd vaart je weerstand er wel bij. Heb je zelf een recept waarin 
deze kruiden een hoofdrol spelen? Je reacties zijn van harte welkom! 
Naast kruiden in de keuken, heeft ook de 
huisapotheek ijzers in het vuur als het om onze weerstand gaat. Vlierbloesemthee 
bijvoorbeeld, is een versterkende drank in dit seizoen en een maceraat van 
zonnehoed (Echinacea purpurea) werkt eveneens gunstig op onze natuurlijke 
weerstand.
Daarnaast is een extra opname van vitamine C ook 
nuttig in deze tijd. 
Witlof, paprika, broccoli en rode kool zijn een bron van 
deze onontbeerlijke vitamine.
 
|  | 
| mist over de polder | 
Tenslotte 
zijn er dan nog de weersomstandigheden die ons verleiden om zoveel mogelijk 
binnen te blijven. Het is natuurlijk weinig zinvol om bij veel wind, mist en 
regen de deur uit te gaan. 
Maar er zijn ook volop dagen dat de weergoden ons 
beter gezind zijn.
Maak daar gebruik van!
Een wandeling, toch maar op de fiets ergens heen; je lichaam heeft dat beetje (buiten)daglicht broodnodig.
Een wandeling, toch maar op de fiets ergens heen; je lichaam heeft dat beetje (buiten)daglicht broodnodig.
www.touchworld.nl, de kruidigste site van Nederland 
 
 
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Plaats hier je reactie