Pompoenen zijn nu te kust en te keur te koop. Van wit tot feloranje, in allerlei 
vormen en maten. In feite zijn ze allemaal eetbaar, maar de een is wat 
smakelijke dan de ander. 
Een populaire soort is de hokkaido pompoen, een wat 
zoet smakende vrucht met een zachte schil. Het is ook de meest voedzame die ik 
ken, met veel caroteen (wel drie keer zoveel als in worteltjes) en nuttige 
mineralen als calcium, fosfor, magnesium en ijzer. 
Pompoenen helpen mee aan de 
versterking van je eigen weerstand en dat is mooi meegenomen met de winter in 
het verschiet. 
Een lekker recept voor pompoensoep met koriander 
vind je hier. 
Maar soep is niet het enige gerecht waarin pompoenen lekker zijn. Surf maar eens 
rond op internet en je treft er de meest onverwachte recepten aan. Ik ga er in 
elk geval enkele proberen en heb je zelf een lievelingsrecept met pompoen, deel 
het dan met ons. 
Kalebassen zijn pompoenen, die meer voor de sier 
gebruikt 
worden. Het zijn doorgaans variƫteiten die een hoog gehalte aan bitterstoffen 
bevatten en daardoor  voor de meeste mensen onaangenaam bitter smaken. Ook 
is hun schil hard en het vruchtvlees erg vezelig. 
Ze blijven lang goed en worden dan ook driftig gebruikt in allerlei herfstarrangementen. Op den duur worden ze echter van binnen uit rot en moet je ze wegdoen.
Een meer bekend familielid van de pompoen is de 
courgette, die bijna heel het jaar rond verkrijgbaar is.
Touchworld, de kruidigste site van Nederland


 
 
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Plaats hier je reactie