donderdag 17 mei 2012

Wat kun je doen tegen wratten?

Wratten zijn een soms pijnlijk en ontsierend ongemak, waar veel mensen last van hebben. Deze uitgroeisels op de huid worden veroorzaakt door een goedaardig virus en zijn besmettelijk. Meestal verdwijnen ze na een of twee jaar vanzelf, maar je kunt de natuur een handje helpen er eerder vanaf te komen.

Stinkende Gouwe heeft een oranjekkleurig sap, dat wratten als het ware wegbrandt. Het is niet pijnlijk en je kunt het veilig gebruiken. De plant is een algemeen onkruid met gelobte bladeren en felgele bloempjes. Het opvallendste kenmerk is het al eerder genoemde oranje sap in de stengels.
kruiden - stinkende gouwe helpt tegen wratten. foto: Margriet van Stratum 
Zo ga je te werk:
Knak een stengel doormidden en stip daarmee de wrat dagelijks, gedurende een week aan. Hij zal nu zwart verkleuren en na paar dagen zijn verdwenen.  Let er wel op dat het sap niet op je kleren komt, want het laat zich maar moeilijk verwijderen.

Gebruik deze methode niet bij genitale wratten en wanneer wratten spontaan gaan bloeden of plotseling van kleur of grootte veranderen. Dan is er waarschijnlijk geen sprake van een 'gewone' wrat en kun je beter je huisarts raadplegen.

Touchworld, de kruidigste site van Nederland

2 opmerkingen:

  1. Dit is een wonderbaar kruid!!! Ik had twee jaar geleden een enorme lelijke verhoogde vlek op mijn been.Ik ben gestart in de maand januari toen het nog vroor met mijn vlek alle dagen 's morgens vroeg in te wrijven.Het heeft wel tot Pasen geduurd, maar nadat ze zwart geworden was viel ze eraf!! Dit kruid heb ik nu in mijn tuin staan maar ik moet wel veel schoffelen.Dit kruid overwoekerd zeer gemakkelijk. Dit kruid is gemakkelijk te vinden langs bermen,beken,parken en landelijke wegen

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier je reactie